top of page

ELS QUATREVENTS

ELS QUATREVENTS

​Els Quatrevents

Ball de gralles

#balldegralles #músiquesdemoda #innovació #grallaelectrònica #concertdinàmicifestiu

 

Els Quatrevents és un grup de grallers que neix el 2007 format per cinc músics de diferents procedències (Figueres, Reus, Juneda i Barcelona). Durant els gairebé 15 anys de vida, el grup ha guanyat diversos concursos i ha fet actuacions als principals festivals i Festes Majors del país amb els diferents espectacles que ha produït, entre els que destaca Ball de gralles, el format més festiu i desenfadat del grup.

Ja a finals del s.XIX les colles de grallers, banda sonora habitual de les Festes Majors, gràcies a un seguit d’innovacions tècniques comencen a incorporar en el seu repertori les músiques que estan “de moda”: les noves músiques populars; per tal de poder fer els balls de nit d’aquestes festes.

A principis del s.XXI Els Quatrevents volen reivindicar la vigència d’aquesta manera de fer: les músiques populars d’avui amb la tímbrica de la tradició.

També han incorporat, per una banda, les músiques que han omplert les pistes de ball els darrers anys i, per l’altra, les innovacions tècniques del s. XXI. I és per això que combinen timbres tradicionals amb electrònics: gralles amb pedals d’efectes i un set de percussió híbrid (electrònic i tradicional) per tal d’oferir un concert dinàmic i festiu.

Adrià Pérez, gralla    
Heura Gaya, gralla

Roger Calvo, gralla
Ivó Jordà, gralla i electrònica

Manu Sabaté, gralla i electrònica

Marc Vall, percussió i electrònica

  • Instagram - Negro Círculo
  • Twitter - Círculo Negro
  • YouTube - Círculo Negro
  • Facebook - Círculo Negro
bottom of page